Lunch-causerie Wet minnelijke invordering consumentenschulden - 5 maart 2024 -  PONTON GENT

entry image

Lunch-causerie Wet minnelijke invordering consumentenschulden - 5 maart 2024 -  PONTON GENT

Geachte confraters,
Beste leden,

De Vlaamse Conferentie organiseert haar tweede lunchcauserie van het gerechtelijk jaar op dinsdag 5 maart 2024.

Wij zijn vereerd om Mr. Myriem El-Kaddouri als spreker te mogen verwelkomen die een uiteenzetting zal geven over de Wet minnelijke invordering consumentenschulden:

“Op 24 mei 2023 werd het nieuwe Boek XIX van het Wetboek Economisch Recht goedgekeurd. Boek XIX WER regelt de minnelijke invordering van schulden bij betalingsachterstand van consumenten en legt bijkomende verplichtingen op in hoofde van de schuldeiser en de schuldinvorderaar, waaronder ook de advocaat. De regels zijn integraal van toepassing sinds 1 december 2023 en hebben belangrijke repercussies op de minnelijke invorderingspraktijk en de redactie van algemene voorwaarden in B2C-relaties.”

Tijdens de lunchcauserie worden de nieuwe regels grondig doorgenomen met een focus op de advocatenpraktijk.

Bij een lunchcauserie wordt traditioneel het nuttige aan het aangename gekoppeld. Er wordt u dus een lekkere (warme) maaltijd aangeboden met dranken, die zijn inbegrepen bij de inschrijvingsprijs.
 
Wanneer?            Dinsdag 5 maart 2024 vanaf 11u45 uur tot 14:00 uur
Waar?                   PONTON GENT (9000 Gent, Yachtdreef 2) (https://www.pontongent.be/)

Menu?                  Aperitief met hapjes – Lunch – Koffie (op aanvraag is een vegetarisch alternatief mogelijk - in dat geval graag bij het inschrijven het vakje: 'ik wens een vegetarische maaltijd' aanvinken)
Prijs?                   70 EUR voor leden, 80 EUR voor niet-leden
 
Twee juridische punten werden aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies.

De plaatsen zijn beperkt tot 70 aanwezigen, dus snel inschrijven is de boodschap! Inschrijven gebeurt zoals steeds door een ticket te kopen op deze pagina van onze website.

Wij hopen u talrijk te mogen ontmoeten!

De VLC